Curriculum vitae
Ars Poeticám
A Móczár család
Dr. Móczár Istvánné
Dr. Móczár Katalin
Családi fotók
A Móczár rendelő
A minószi Atlantisz - I.
Európa Atlantisza - II.
europaatlantisza.com
Legendák földjén
TV, rádió
50 tipp Atlantisz mellett
The Ring of Minos
Chrissi-sziget kalandtúra
LiLLi.hu könyváruház
Belépés
Bejegyzések megtekintése
Új bejegyzés
Regisztráció
 
A pillanat képei:

   

   Móczár István 1942-ben született a Békés megyei Dévaványa közelében, Kéthalmon. Sokat köszönhet édesapjának, akitől sokoldalúságát örökölte. Már fiatal korában magával ragadta a letűnt civilizációk titokzatos világa. Bár később orvosnak tanult, de a régészet is élete meghatározó részévé vált. Medikusként Pécs városában számos ásatáson vett részt. Az ismeretlen iránti vonzalom életfilozófiájává vált.

   1970-ben megházasodott, azóta is harmonikus kapcsolatban él történelemtanár feleségével. Lánya, Katalin édesapja hivatását követte. Életének második szakasza a főváros melletti Maglódhoz kötődik, ahol mind a mai napig háziorvos.

   Munkája során ötvözte a könyvtári kutatómunkát a régészeti kutatással, a fotózással és a filmezéssel, illetve a leletek mélyebb megismerését, értelmezését is feladatának tartotta. Kéthalmon és a Mediterráneumban fellelt neolitikus tárgyak hasonlósága arra késztette, hogy jobban megismerje a tájegységek közötti kapcsolatok hátterét. Miközben kutatási céllal végigjárta a Mediterráneum legfontosabb régészeti lelőhelyeit, lassan a minószi kor szerelmese lett.

   A számos hobbitémája közül mindenki találhat magának, és érdeklődésének megfelelő információt a weblapján. A régészet, az ókori kultúrák, az utazások, a könyvírás, a környezetvédelem, és fotók-filmek készítése, mind ráfér arra a palettára, amelyet honlapján is közkinccsé tett. Szívesen lát minden érdeklődőt a fórumon. Észrevételeik, javaslataik hasznosak lehetnek számára.

   Munkái: A minószi Atlantisz (2000, tévéfilm), Maglód a harmadik évezred küszöbén (2002, a monográfia társszerzője, a könyv CD-ROM-jának készítője), A minószi Atlantisz rejtélye (2004, régészetről és utazásokról szóló képes album).

 

Az élet túlságosan rövid ahhoz,
hogy az ember pesszimista legyen.

Oláh György


Egy kis ízelítő a 2009 áprilisában megjelenő könyvből:

Kattintson a képre a nagításhoz! Kattintson a képre a nagításhoz! Kattintson a képre a nagításhoz! Kattintson a képre a nagításhoz!

  

Letölthető előzetes PDF formátumban:
50biztostippaminosziatlantiszmellett.pdf
europaatlantisza_03.pdf
europaatlantisza_04.pdf
europaatlantisza_05.pdf
europaatlantisza_06.pdf
europaatlantisza_11.pdf
europaatlantisza_13.pdf